Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För mycket ljud i tv-program

Är det någon mer än jag som har tröttnat på allt detta oljud som alltid förekommer i tv-filmer och serier?

Ska man titta på en naturfilm till exempel, så överröstas alla naturliga ljud av en massa musik. När jag går ut i naturen så är det bara vinden och fåglarna som hörs. Varför ska det vara nödvändigt att lägga på något annat ljud?

Likadant när någon intervjuas på tv, då ska det plinga och plonga i bakgrunden så man knappt uppfattar vad som sägs.

På den tiden då det bara fanns stumfilm kunde det vara motiverat med musik, men nu finns det absolut ingen anledning anser jag.

Vart ska man vända sig för att få gehör för denna fråga? Och kom nu inte och säg att man kan stänga av ljudet och sätta på text-tv! Det är inget alternativ. Alla ska väl kunna ta del av det som bjuds på tv utan att störas av en massa oljud.

Går det inte att tänka tanken att starta en ny trend med endast de ljud som är nödvändiga i en film? Musik kan man ha när det ska förekomma naturligt i filmen, till exempel när någon lyssnar på musik eller själv framför musik eller sång.

Jag tror att många med mig skulle känna en stor lättnad i så fall. Kanske skulle det behöva startas ett ”oljudsuppror”.

Inte vet jag vad man kan göra. Det verkar inte vara någon som bryr sig om detta, tyvärr.

”Tack för ordet”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel