Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För mycket parfym på USÖ

Annons

Undrar varför USÖ som ska vara parfym och rökfritt har såväl kvinnlig som manlig personal som stinker parfym. För inte kan det väl vara så att sjukhustvätten använder sköljmedel som har luktar ”gott”? Jag tycker detta är beklagligt Tänker på de patienter som är nyopererade, oftast brukar man må väldigt illa och kräkas, kan tänka mej att parfymdofter är väldigt jobbiga att konfronteras med.

Som besökare ska man inte ha parfym på sej och inte heller ta med blommor som doftar, är det då för mycket begärt att även personalen respekterar detta? Kanske dags med en genomgång med personalen så att även de respekterar dessa enkla saker som man mycket väl kan avstå på arbetstid

”Mormor”

Kumla

Svar direkt:

... inga produkter med dofter ska användas inom sjukhusområdet.

Hej, och tack för din insändare.

Universitetssjukhuset Örebro ska vara doftfritt, precis som hälso- och sjukvårdens övriga verksamheter. Det betyder att inga produkter med dofter ska användas inom sjukhusområdet, då det kan medföra allvarliga konsekvenser för besökare och patienter med till exempel astma och allergi.

Från Region Örebro läns sida informerar vi aktivt om att respektera policyn kring förbud mot doftprodukter, såsom parfym och hårspray. Vi gör det till patienter och besökare via kallelser och tydliga anslag på klinikerna, och vi gör det till våra medarbetare inom hälso- och sjukvården.

Vi kommer att fortsätta med informationsinsatserna kring detta, men jag vill ta tillfället i akt att komma med en uppmaning även i detta forum. Visa hänsyn genom att inte använda doftande kosmetika eller parfymerade hud- och hårvårdsprodukter, det gäller oavsett om du är patient, besökare eller medarbetare

Lena Adolfsson

tf hälso- och sjukvårdsdirektör Region Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons