Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”För stora frågor för en kommun”

Även Hallsberg var uppe som kandidat för det kommande kommunvalet, men även där insåg partiledningen att det var för tunnsått med krafter som skulle kunna axla eventuella uppdrag.
En fråga partiet då skulle ha gått till val på är att införa ett stadsnät i Hallsberg, likt det som finns i Kumla.

– Jag förstår ärligt talat inte varför man satsar på ADSL och kabelmodem, säger Jonas Bergling, som menar att ett stadsnät ger en stabilare och snabbare uppkoppling, vilket han ser som en fördel för alla.

Transparent skola

Mer transparens i den kommunala förvaltningen och i skolan är frågor som framhålls på det lokala planet, för att stärka offentlighetsprincipen.

Det vill partiet uppnå genom att införa fri programvara och öppen källkod.

Partiet har dock som ambition att lägga mest kraft på kampen om riksdagsmandaten, i stället för att satsa lokalt.

FRA och Ipred

Den linjen är också piratpartisten Gustav Hjärtmyr från Pålsboda inne på. Han är en av dem som anordnade partiets manifestation i Örebro i maj.

– Personligen ser jag inte Piratpartiet som ett kommunalt parti.

FRA-lagen och Ipred-lagen är de två största frågorna.

– De är för stora för en kommun, säger Gustav Hjärtmyr, som menar att den lagstiftande makten krävs för de reformer partiet vill genomföra.