Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förälder: Kränkningar och hot på Lekebergsskolan

Skäms Lekebergsskolan! Ni ska finnas för våra barn, stötta, vägleda och vara förebilder. Lära barnen hur man behandlar varandra med respekt. Det ni nu har visat våra barn på skolan är att ni accepterar våld, hot och kränkningar. Den som utför någon utav dessa handlingar behöver få veta att det är fel. Få konsekvenser av sitt handlande. Den utsatta behöver stöd och uppbackning från skolan. Känna att det finns vuxna som tar tag i situationen och inte stoppar huvudet i sanden.

Värdegrunden som ni säger att ni jobbar så hårt med brister på grund av er. Det finns flera barn på skolan som blivit utsatta för dessa ovanstående handlingar, vänt sig till skolan utan att få någon hjälp alls.

Om ni inte kan hjälpa dem som ber om hjälp hur ska ni kunna hjälpa alla de barn som inte vågar be om hjälp, och vad visar ni alla barn? Att det inte är någon idé? för det händer ändå Inget!

”Sviken”

Lekeberg

Lärare och övrig personal i skolan arbetar ständigt och omedelbart för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att bidra till elevernas sociala och kunskapsmässiga utveckling.

Svar direkt:

Tack för dina synpunkter. Vi är medvetna om att vi ibland har situationer i skolan som inte alltid är optimala. Barns beteende påverkas av många faktorer som till exempel det övriga samhället, sociala medier och hemmet. Det visar sig i samspelet mellan dem i skolan.

Det är självklart bland annat skolans ansvar att skapa förutsättningar för eleverna att hantera sina relationer samt ge dem verktyg för att bidra till ett gott socialt klimat. Lärare och övrig personal i skolan arbetar ständigt och omedelbart för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att bidra till elevernas sociala och kunskapsmässiga utveckling. Men, ibland är situationer mer komplicerade och det tar längre tid att nå effekt av arbetet.

Det är vår ambition och vårt mål att våra skolor ska vara gynnsamma platser och miljöer för alla elever.

Agneta Birgersson

rektor Lekebergsskolan 4-6

Bengt Johansson

rektor Lekebergsskolan 7-9

Monica Skantz

skolchef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel