Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar, engagera er i era barn!

Brist på föräldraansvar är den största orsaken till dåliga skolresultat. Små barn som skriker i trots, får skrika ingen sätter sig ner och förklarar att beteendet är oacceptabelt. När föräldrarna tröttnat skriker de också till barnet. Barnen gör som de vuxna gör, inte som de säger att de ska göra.

Dagens barn är superegoister och vi har låtit dem bli det. De tål inte att man talar om för dem vad de ska göra eller inte får göra. Unga tonåringar som ska börja jobba för första gången ställer ofta en mycket speciell fråga. Var är min surfdator som jag kan använda? De förstår inte att de inte kan ha telefonen under arbetsdagen för privat bruk. De kräver att få använda arbetsdatorn för privat surfande, annars går de hem.

Jag har haft många diskussioner med ledsna barnbarn för att få dem att förstå att elaka ord sårar alla.

Många lär sig bättre i skolan när de får skriva ner de viktigaste punkterna själv på ett papper, det fastnar lättare i huvudet då. Det är lättare att lära genom att läsa på ett papper än på en skärm. Lära matematik är lättare om man skriver ner talen och lär sig räkna ut dem genom att bryta ner talet så det blir förståeligt.

Jag är dyslektiker men fått bra betyg med hjälp av papper och penna och rätt hjälp. Jag har svårt att läsa på en skärm för det finns inga linjer så jag vet var jag är. Om föräldrarna inte är närvarande när barnen är hemma spelar de ingen roll att de får vara hemma i stället för i förskolan. Är ni beredda att släppa telefonen för era barns bästa?

”Mimmi tänkaren”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel