Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar i Nora, ta chansen och säg ifrån!

Nu är det dags att föräldrar och pedagoger säger ifrån, och det med skärpa!

Nora kommunstyrelse vill lägga ner en förskoleavdelning och pedagogiks omsorg  för att som dom säger spara pengar. Jag skulle vilja ha en vettig förklaring på hur pengar sparas på att äventyra små barns utveckling! Som situationen är redan nu med barngrupper på 17-20 barn och ibland bara två pedagoger som ska ha ansvaret för dessa kan man lugnt säga att det är ett tillräckligt stort ansvar som läggs på pedagogernas axlar! 

Vid nedläggning måste de barn som berörs flytta till en ny förskola, alltså måste barngrupperna bli ännu större

Pedagogerna har styrdokument läroplanen som de skall följa, där det står att de skall ge varje barn rätt att utvecklas i sin egen takt.  Även styrdokument som likabehandlingsplan med mera: hur skall pedagogerna få möjlighet till detta, när barngruppen hela tiden ökar? Vid nedläggning måste de barn som berörs flytta till en ny förskola, alltså måste barngrupperna bli ännu större. Att utöka på personalsidan är väl knappast tänkbar, det ger ju ingen besparing!

Ur föräldraperspektiv kan det också innebära  oro över vilken  förskoleavdelning som skall läggas ner. Och om jag var i situationen med barn på förskolan så skulle jag vara mycket orolig. Jag är i dag orolig för hur det skall gå för mina barnbarn. 

Jag uppmanar till civil olydnad, höj era röster för barnens skull!

Kontentan av nedläggning blir i förlängningen att förskolorna som får bli kvar riskerar att bli mer förvaring och barnpassning än pedagogiskt arbete med barnen, vill ni föräldrar ha det så? Det är hög tid att föräldrarna tar sitt ansvar och protesterar mot de styrande i Nora kommun, och ni kan göra det på nästa möte som kommunstyrelsen har, (onsdag och torsdag 11-12/12 kl 16 vid Hagby ängar).

Jag uppmanar till civil olydnad, höj era röster för barnens skull! Har Nora råd med ett allaktivitetshus för mångmiljonbelopp så borde det finnas pengar till vår framtid, nämligen våra barn! Allt prat om skola vård och omsorg före valet, vad betyder det nu, ingenting! Kom ihåg att det är barnen som är vår framtid, ge dem en chans!

Roger Cassman

Nora.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel