Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbjud all nöjesåkning

Annons

Snart tar oljan slut, det har forskare kommit fram till. Kanske att den redan är slut omkring 2020-2025, det vill säga om 10-15 år. Möjligen kan det finnas en till två biljoner fat till som man ännu inte hittat, vilket kan fördröja slutet ytterligare några år.

Därför är det dags att redan nu börja tänka ansvarsfullt inför framtiden. All nöjesåkning med motorfordon bör förbjudas, det vill säga motorsporter av alla de slag. Bensinpriset bör ökas till en sådan nivå att nöjesåkning med egen bil blir för dyr för gemene man, det vill säga semesterresor med bil och husbil, turistresor med flyg, racerbåt med mera.

Likaså bör transporter med lastbil begränsas och överföras till järnvägen. All transport med bensindrivna fordon bör inriktas på nödvändighetskommunikationer, till transporter av mat, ambulanser, brandkår, kollektivtrafik.

Om vi ändrar oss i detta nu kan vi kanske fördröja återgången till ett oljelöst samhälle med ytterligare 30 år och samtidigt ge forskare och innovatörer ytterligare tid att finna fram nya drivmedel som snart måste ersätta oljan. I alla fall om vi vill fortsätta det samhälle som vi nu har. I annat fall kommer mänskligheten tvingas tillbaka till 1800-talets fortskaffningsmedel. Till ångbåtar, segling, koldrivna lokomotiv, hästskjutsar och cykelåkning.

Kanske att det redan nu bör satsas på och tas tillvara de kunskaper som är nödvändiga för framförande av dessa fordon, genom utbildning.

Det är dags att vi redan nu börjar förbereda oss på ett helt nytt samhälle inom en mycket snar framtid.

Politiker bör ta dessa nödvändiga beslut för oss redan nu så att nästa generations människor, våra barn och barnbarn, kan möta framtiden med tillförsikt. Sötebrödsdagarna är slut, folks!

Kumla

”KG”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel