Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundet: Lyssna mer på oss

Örebro läns fotbollförbund är inte av samma åsikt som fritid- och turistförvaltningen när det gäller turordningslistan över nya konstgräsplaner. Nu hoppas man få gehör för sitt förslag.

– De bör lyssna mer på oss, säger Lena Widing, ordförande i anläggningskommittéen på förbundet.

Precis som fritid- och turistförvaltningen har även Örebro läns fotbollförbund utarbetat en rapport om vart man tycker att de nya konstgräsplanerna i Örebro ska anläggas.

Lugnet för lågt prioriterat

Precis som i höstas fanns det delade åsikter där förbundet tyckte att Lugnets IP i Adolfsberg var alldeles för lågt prioriterat.

Nu finns anläggningen inte ens med i fritid- och turistförvaltningens nya förslag som ska upp i nämnden kommande tisdag.

– Jag har inte sett deras rapport, men när jag får höra om den tycker jag att det låter ganska märkligt, säger Lena Widing, ordförande i förbundets anläggningskommitté, och fortsätter:

– När vi tog fram vårt förslag så tittade vi på vilka föreningar i Örebro som har störst behov av en ny konstgräsplan sett till antalet utövare. Då hamnade Adolfsberg högt på vår prio-lista, men tydligen så delar inte fritid- och turistförvaltningen vår uppfattning.

Länets största förening

Claes Mauroy, fotbollsadministratör på Adolfsbergs IK, blir besviken när han får höra att Lugnets IP än en gång prioriteras bort i konstgräsfrågan.

– Spontant så reagerar jag på att fritid- och turistförvaltningen inte verkar vilja lyssna på vad förbundets representanter tycker. Vi är länets största förening när det gäller flick- och pojkverksamhet, och därför borde vi vara prioriterade. Som det är i dag är vår verksamhet för stor sett till antalet planer som vi befogar över, säger han.

Efter att fritid- och turistförvaltningens rapport varit uppe i nämnden nästa vecka kommer den att skickas ut på remiss fram till den 15 november.

Slåss till ingen nytta?

Under den tiden kommer synpunkter att samlas in, men Mauroy tror inte på någon förändring.

– Självklart kommer vi att slåss för vår sak, men till vilken nytta? Kommunen verkar vilja ta hänsyn till var det förväntade behovet lär vara om tio år. I stället borde de se till var behovet finns här och nu. Det känns helt fel.