Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundskapten tar över ÖSK

Han var drivande i värvningarna av Valdet Rama och Kushtrim Lushtaku.
Nu blir Kosovos förbundskapten Albert Bunjaki, 40, tränare för ÖSK:s nya U21-verksamhet.

Annons

På fredagen blev det klart att Bunjaki blir tränare för ÖSK:s nya verksamhet. Tidigare har Bunjaki varit anställd i Örebro SK ungdomsverksamhet. Han läste då tränarutbildningen samtidigt på GIH. På meritlistan har Bunjaki bland annat tränarroller som assisterande i både Degerfors och Kalmar FF. Nu återfinns han som förbundskapten i Kosovo, och var rådgivaren som fick ÖSK att värva Valdet Rama och Kushtrim Lushtaku inför den gångna säsongen.  

Så här säger han om sitt nya jobb:

"Passar perfekt"– Jag ser det hela som en möjlighet och en spännande utmaning att få arbeta med spelarutveckling på elitnivå, denna möjlighet passar mig perfekt i tiden och det ger mig en möjlighet att arbeta med mina personliga mål. Det har nu gått 4 år då jag har varit ifrån elitfotbollen i Sverige. Däremot har jag haft och har mitt uppdrag som förbundskapten i Kosovos A-landslag. Det som jag har saknat i mitt arbete är den dagliga kontakten med spelarna. Denna kontakt är mycket energigivande, utvecklande och viktig för mig, säger Bunjaki till ÖSK:s hemsida.

Lennart Sjögren är sportchef i ÖSK. 

– Vi ser Albert som en mycket kompetent spelarutvecklare som passar bra in i den profil som vi satt för denna tjänst. Det har varit viktigt för oss att personen tidigare har erfarenheten av att arbeta inom en elitverksamhet vilket Albert gjort i Kalmar FF och som vet vad som krävs för att utbilda/utveckla våra yngre spelare till elitspelare. Dessutom anser vi att han har en personlighet som passar för att arbeta med yngre spelare, stor drivkraft och engagemang och fokus på att utveckla varje individ, säger han. 

Annons