Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreläsningsvåren drar igång i Laxå

Under våren arrangerar Laxå föreläsningsförening tre föreläsningar i Kunskapens hus. Om resmål, Riseberga klosters historia och om livet i Frälsningsarmén.

Annons

Den 18 januari kommer Hasse Sandberg, från Nora och berättar och visar bilder på temat Azerbadzjan, Georgien och Armenien. Han ger en inblick i vardagsliv, sevärdheter och fauna bakom fasaden av skrytbyggen som det finns gott om.

Wivianne Högman är en av guiderna i Riseberga och kommer också till Laxå föreläsningsförening i vår. Arkivfoto: Veronika Ljung-Nielsen

Den 15 februari kommer Syster Ingeborg från Riseberga kloster och hälsar på. Syster Ingeborg alias Wivianne Högman från Mullhyttan berättar om nunnorna i Riseberga. Hur kom klostret till? Hur var det att leva klosterliv? Vad hände sedan klostret lagts ned?

Den 15 mars kommer Marianne Bokblad från Söderköping och berättar på temat "Frälsis fick jag inte säga".Marianne, som är lärare och körledare, föddes i början av 50-talet i Stockholm men fick sedan flytta med familjen dit Frälsningsarmén skickade föräldrarna att tjänstgöra. Många känner mest till den röda kokande grytan till jul, men Marianne har mycket mer att berätta om. Hon sjunger också några av de sånger som sjöngs i Frälsningsarmén.

Platsen för alla föreläsningarna är hörsalen i Kunskapens hus och de börjar klockan 19. De arrangeras i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Annons