Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag ska åtgärda brister

Arbetsmiljöverket kräver att ett företag i Kopparberg ska förbättra arbetsmiljön. Kravet är en följd av en arbetsplatsolycka tidigare i år.

Annons

En 17-årig sommarjobbare klämde ena foten när en truck sakta backade på den lastbil vars flak sommarjobbaren satt på. Även lastbilen backade. Ingen av förarna såg varandra vid olyckstillfället.

Vid den inspektion som gjorts konstaterade Arbetsmiljöverket att det inte finns några skriftliga rutiner för introduktion av sommarjobbande ungdomar. Enligt gällande föreskrifter ska det finnas sådana om en arbetsplats har mer än tio anställda.

Färre anställda

Företaget i Kopparberg har färre anställda. Men Arbetsmiljöverket och företaget har ändå kommit fram till att det ska tas fram skriftliga rutiner.

Av rutinerna ska det bland annat framgå vilka arbeten som är tillåtna respektive förbjudna för olika åldrar, arbetstidens förläggning och begränsning samt handledning.

Dessutom ska det finnas rutiner för alla arbetstagare under 25 år när det gäller hänsyn till psykiska och psykiska förutsättningar, behov av skyddsutrustning, utbildning och instruktion.

Företaget ska före den 30 november i år informera Arbetsmiljöverket om vilka åtgärder som vidtagits för att rätta till brister och uppfylla de krav som ställts.

Annons