Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företaget Akka Egendom köper 279 lägenheter från Libo i Lindesberg - köpesumman är inte offentlig ännu

Företaget Akka Egendom köper 279 lägenheter från det kommunala bostadsbolaget Lindesbergsbostäder, Libo. Prissumman för köpet är inte offentlig ännu.

Annons

Akka Egendom har tecknat ett avtal om att köpa fem fastigheter omfattande 279 lägenheter belägna i Lindesberg från Libo. Tillträde av fastigheterna sker den 31 augusti 2018. Lägenheterna ligger centralt i Lindesberg jämsides Lindesbergs lasarett, Bättringsvägen 1-6, Skinnarbacken 20-24och 28-34 samt Ånäsvägen 13-15.

– Akka Egendom är en seriös fastighetsägare backat av långsiktigt pensionskapital som redan finns på orten i och med deras förvärv för snart 1,5 år sedan. Jag har fullt förtroende att bolaget kommer att bibehålla samma höga förvaltningsstandard som Libo, säger Roger Sixtensson i ett pressmeddelande.

Akkas köp av dessa Libolägenheter är företagets tredje förvärv från en kommunal aktör.

Läs också: Libo:s vd om lägenhetsförsäljningen: "Vi stärker Libos möjlighet till utveckling"

– Berörda fastigheter passar utmärkt i vår affärsidé och vår befintliga förvaltningsregion. Detta blir Akkas andra förvärv i Lindesberg och vi har nu 550 lägenheter på orten och 850 lägenheter i Örebroregionen totalt, vilket betyder att vi börjar närma oss en rationell förvaltningsenhet vilket ger gynnsamma synergieffekter både för oss som fastighetsägaren och för våra hyresgäster, säger Henrik Jussi-Pekka, vd på Möller & Partners och Akka Egendom, i pressmeddelandet.

Akka Egendom grundades 2015 och äger med nyförvärvet från Libo drygt 2 600 lägenheter.