Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlös barn på BB i Karlskoga igen!

Det är jättebra att Tony Ring (M) och Anneli Mully (V) båda kommunordföranden i Karlskoga respektive Degerfors nu gemensamt agerar för ett återöppnande av förlossningen på Karlskoga BB genom ett nytt sätt. Nu återstår det bara att få med de hitintills tysta S-märkta kommun- och landstingspolitikerna i frågan. Med ett sådant gemensamt agerande är chansen större att få den hitintills motsträvige S-märkte Andreas Svahn och hans kollegor att ändra sig och återöppna förlossningen igen. Det finns ju faktiskt ett politiskt beslut om detta men det har fördröjts med olika ursäkter.

Först var det personalbrist på USÖ under semesterperioderna då personalen från Karlskoga fick rycka in. Detta blev mer eller mindre också permanent. Sedan hävdades bristande säkerhet trots att BB fått utmärkelser från olika håll för sitt kunnande och skötsel.

Finns nu bara ett intresse för att kunna lösa den här frågan så går det i stället för att bara centralisera allt till ett alltmer stressat USÖ.

Bengt Aldén

Karlskoga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel