Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust i Frempongs återkomst

Han kom, han sågs och fick åka tillbaka med en storförlust i bagaget.
Förre ÖSK-spelaren James Frempongs återkomst på Behrn arena kunde slutat roligare.

– Det finns en anledning till varför ÖSK ligger i toppen, säger han.

Den kvicke vänsteryttern, som lämnade Örebro inför denna säsong, fick välförtjänt ta emot priset som bäste spelare i Gefle. Han snurrade friskt med ÖSK:s backlinje och hade ett par avslut mot Alvbåges mål. På läktarna i gamla hemstaden fanns släkt och vänner.

– Personligen kändes det väl rätt bra. Och klart det var roligt att komma hem och spela. Men det var inte lika roligt ute på planen i första halvlek, säger James Frempong.

Gefle blev ordentligt tillbakapressade och matchen var avgjord före pausvilan även om gästerna lyckades göra ett tröstmål på straff i andra halvlek.

– Vi var väldigt passiva i vårt presspel i första halvlek. ÖSK fick trilla boll väl enkelt mellan våra lagdelar. I andra lyckades vi i alla fall störa dem lite mera.

Är du förvånad över att ÖSK var så överlägset?

– Nej, jag vet ju sedan tidigare att Örebro är starka på sitt konstgräs. Och det finns kvalitet i truppen. De ligger ju i den allsvenska toppen av en anledning. Samtidigt gjorde vi dem lite bättre genom vår svaga insats.

Hur stor press känner ni i Gefle inför den avslutande bottenstriden?

– Det är naturligtvis inte det roligaste läget att vara i. Men det är fortfarande upp till oss att lösa situationen. Stämningen inom laget är god och alla gör sitt bästa.

Redan på måndag väntar Halmstad hemma på Strömvallen. Bara en av flera kommande ödesmatcher för Gefles möjligheter att säkra kontraktet.