Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förminska inte oss politiker

Annons

Replik

... på Lars Strömans ledare i NA.se den 4 mars.

Jag tycker att det är beklagligt att NA inte lägger de få kronor det måste kosta att ha journalister på plats som bevakar våra kommunfullmäktigen i södra Närke. Det kan ju inte vara så mycket i det stora hela? Två journalister ska bevaka tre kommunfullmäktigen samtidigt. I det stora hela av det som är hela er tidnings omsättning kan det inte vara mycket att en ytterligare person ska jobba den kvällen. NA kanske skulle kunna direktsända? Några futtiga promille för de ynka timmarna borde ni kunna betala? Är lokal politikbevakning inte viktigare än så för er tidning?

Vi politiker förminskar oss inte, det är det du som förminskar oss, Lars Ströman, genom nedsättande benämningar.

Jag kostar på mig att vara raljant även om jag vet att det inte är trevligt, men jag har svårt att veta hur jag ska bemöta en ledarskribent som tycker att vi politiker är "korkade", ”pajasar”, har ”clownnäsa” eller andra nedsättande epitet som inte sällan används för att tala om vad han tycker om det vi gör. Vi politiker förminskar oss inte, det är det du som förminskar oss, Lars Ströman, genom nedsättande benämningar.

Det är lätt att spendera andras pengar, ni som vi finansieras av skattepengar, varenda krona är värdefull och för oss är det inte politikernas egna pengar att spendera, det är våra skattebetalares medel som vi förvaltar. 60 000 är inte lite pengar. Fråga en ensamstående mamma eller en pensionär. Ni har ju inte ens råd att skicka en journalist som bevakar ett av tre kommunfullmäktigesammanträden några timmar, några gånger om året. Det är er prioritering.

En eloge till de tjänstemän som verkställer fattade beslut, gamla som nya.

Jag blev uppringd av dig Lars Ströman, du lämnade ett meddelande på min telefonsvarare och bad mig ringa tillbaka. Du sa att du inte hade tid att prata när jag ringde upp och vi pratade i en halv minut. Jag svarade kort på en snabb fråga om vad jag tyckte om beslutet. Om du hade tagit dig tid för ett samtal hade jag kunnat berätta vidare att vi har sagt upp ett avtal som kostar 60 000 kr, pengar som vi inte har, men att vi tittar på andra tekniska lösningar för att när avtalet löpt ut i halvårsskiftet fortsatt kunna sända kommunfullmäktige till våra skattebetalare. Men du valde bort samtalet till förmån för den snabba slutsatsen.

En eloge till de lokaljournalister som gör sitt bästa med små medel och med god hjälp av de websändningar som våra skattebetalare betalar för eftersom deras arbetsgivare inte prioriterar på annat sätt. En eloge till de tjänstemän som verkställer fattade beslut, gamla som nya. En eloge till alla politiker som oavsett partifärg får vänja sig vid nedsättande epitet, ta inte åt er, ni förtjänar dem inte.

Caroline Dieker

Moderaterna, kommunstyrelsens ordförande, folkvald, Askersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel