Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förolämpade och slog till elev

– Ditt stora feta arsle, jag vill aldrig se dig mer.
En lärare på en av Kumlas skolor tappade helt kontrollen över sig själv förra veckan.

Annons

Konflikten startade i matsalen, mellan läraren och några elever i sjätte klass. Upprinnelsen ska ha varit att det var stökigt med smör och bröd på och under bordet där eleverna satt.

Flera anställda vid skolan blev vittne till hur läraren skrek och svor åt eleverna.

Hon uttalade bland annat ”Ni ska jävlar visa respekt”. Till en elev skrek hon ”Ditt stora feta arsle, jag vill aldrig se dig mer”, och slog även till honom.

Märke efter handflataEleven själv berättar att han efteråt gick in på en toalett och när han tog av sig tröjan såg att han hade ett rött märke i form av en handflata på ryggen.

Under samtal med Kumlas barn- och utbildningschef har läraren berättat att hon kände sig stressad då hon endast hade tjugo minuter på sig att äta sin lunch. När hon sa åt eleverna att städa upp vid sitt bord uppfattade hon det som att eleverna sa emot henne och hon blev då mycket arg.

Bad om ursäktVid klassrummet direkt efteråt märkte den lärare som då skulle ha lektion att eleverna var mycket upprörda, och hämtade den lärare som slagit eleven. Hon var då mycket ångerfull och bad eleven om ursäkt.

Läraren anmäldes av en av de vuxna som bevittnade händelsen och barn-och utbildningsförvaltningen utreder nu händelsen.

– Som arbetsgivare är vårt förhållningssätt att vi vill ge läraren en skriftlig varning. Hon är mycket ångerfull, men samtidigt går det inte att göra det gjorda ogjort, säger Mait Walderlo, barn- och utbildningschef.