Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre AIK-stjärnan tränar med ÖSK

Han kommer närmast från engelska Coventry, där han gjorde sju matcher i League 1. Nu tränar förre AIK-stjärnan med ÖSK.

Martin Lorentzson, 32, var med på måndagens träning på Behrn arena, och ska vara kvar de närmaste dagarna.

- Det handlar inte om någon provträning, vi vet vad Martin går för. Mer om att känna på varandra lite. Självklart är vi intresserade, annars hade vi inte tagit hit honom, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén.

Lorentzson kommer alltså närmast från Coventry i ligan under the premiership, således den engelska tredjeligan. Men det är i AIK han gjort sig ett namn. Han kom till Solna-klubben 2010, och spelade fem säsonger innan han bröt med AIK och gick till Åtvidaberg. Där spelade han 17 matcher, innan det bar vidare till England.

- Jag ser honom främst som en ytterback, men han är en väldigt användbar spelare. Kan också spela på mittfältet. Väldigt bra fysik och löpstark, säger Alexander Axén.

I AIK var Martin Lorentzson främst högerback, där Daniel Björnquist prenumererat på platsen en längre tid.

- Vi är lite tunna nu när Patrik Haginges hälsena gick av och Logi Valgardsson har bekymmer med en vad. Jag ser Lorentzson som en väldigt bra förstärkning, säger Axén.

32-åringen, som inledde sin karriär som senior i Sleipner och sedan gick till Assyriska i Södertälje innan han kom till AIK, är för närvarande klubblös, vilket förstås gör en eventuell affär enklare.

Martin Lorentzson gjorde elva mål på 127 allsvenska matcher för AIK.