Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre Dif-bossen kan ta över speedwayklubb

Han är en av tio svenskar som kört formel 1 – och var ordförande i Degerfors IF 2013. Nu är Torsten Palm nära ett nytt ordförandeuppdrag – i speedwayallsvenska Valsarna.

Annons

Det är nwt.se som skriver att Torsten Palm, 68, som på egen begäran lämnade ordförandeposten i Degerfors IF efter bara en säsong, nu är nära att ta över klubban i klassiska speedwayklubben Valsarna från Hagfors. Och han har radikala idéer med sig.

– Jag vill se Valsarna i elitserien igen och att det blir tak över arenan. För det krävs att alla är med...den private ägaren av Tallhult, kommunen och företagarna. Det går att få ett tak för 10-15 miljoner. Det byggs ju bandyhallar för 175 miljoner. Tänk bara vilka tävlingar Hagfors skulle få om de blir först med ett tak, säger Palm till nwt.se.

Men något slutgiltigt besked om han ställer upp som ordförande har Palm ännu inte lämnat.

– Jag vill veta vilka jag ska jobba tillsammans med. Jag är sådan person att engagerar jsg mig i något så gör jag det också fullt ut.

Kumlaklubben Indianerna hade i år Robin Törnqvist och Anders Mellgren som gästförare från just Valsarna.

Torsten Palm är, förutom ordförandeskapet i Dif, också känd som en av tio svenska formel 1-förare genom tiderna.