Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre Norrköpingsmålvakten tränar med ÖSK

Anton Fagerström. Det kan vara namnet på nästa ÖSK-målvakt. Den före detta Norrköpingsmålvakten tränar just nu med närkingarna.– Vore kul om jag blev här, säger han till NA.

Annons

ÖSK har tappat förstemålvakten Jacob Rinne till belgiska Gent. Oscar Jansson tar med all sannolikhet över förstaplatsen efter Rinnes uttåg, men därefter är det tunt på målvaktssidan.

Junioren Douglas Bjäresten har tränat med A-truppen och sitter med största sannolikhet på bänken i matchen mot Malmö i den allsvenska omstarten. Under onsdagen fanns dock en tredje målvakt med på ÖSK:s träning, men det var inte Dejan Garaca som NA skrivit om tidigare, utan Anton Fagerström.

– Jag ska vara här i dag och i morgon, berättar han när NA når honom under onsdagskvällen.

– I första hand är jag bara med och tränar, sen får vi se vad det leder till.

Men de tog hit dig av en anledning?

– Ja, det gjorde de. De ska väl ha in en målvakt och det vore kul om jag blev här. Men vad det leder till får du ta med dem.

Vet du om de tittar på andra målvakter än dig?

– Inte i dag i alla fall. Då var det jag, Oscar och Douglas som var med på träningen.

Redan i vintras var Fagerström och tränade med ÖSK, men då blev det inget kontrakt med örebroarna utan han förlängde sitt kontrakt med Nyköping. Ett kontrakt som snart går ut.

– Det går ut nu efter våren. Jag har två matcher kvar sen ingenting, säger Fagerström.

De två matcherna spelas båda mot Umeå, varav den senare 17 juli. Därefter är alltså Fagerström kontraktslös.

Vad händer då?

– Jag vet inte riktigt, jag tar det som det kommer.

Har fler klubbar än ÖSK visat intresse?

– Det där får du ta med min agent, svarar Fagerström snabbt.

Under tiden i Norrköping hade Fagerström Robert Axelsson som målvaktstränare, som numera innehar samma roll i ÖSK. Axelsson är också den som öppnat för att Fagerström ska komma och träna med klubben.

– Vi har hållit kontakt genom alla år. Vi har en bra kontakt, säger Fagerström, som beskriver sig själv som målvakt så här:

– En bra linjemålvakt, med bra reflexer. Jag gillar att styra med mycket kommunikation, och är bra i en mot en-spelet.

Fagerström, ursprungligen från Gotland, inledde karriären i klubbarna IFK Visby och Visby AIK:s ungdomsverksamheter innan han flyttade till IFK Norrköping och fotbollsgymnasiet. Därefter blev det en säsong på Gotland med FC Gute innan karriären tog honom till Nyköping. Och i Nyköping har det gått bra för 24-åringen.

I årets division 1 norra ligger laget sexa efter tolv matcher, med 17 inspelade poäng. Endast 13 insläppta mål – minst i serien efter tätduon Brommapojkarna och Vasalund – visar på vilken stabilitet Fagerström gett sitt lag.

– Jag har varit i Nyköping i 4,5 säsonger nu och känner att jag har haft en bra utveckling. Jag är redo för nya utmaningar.

I ÖSK?

– Det får vi se. Jag fokuserar på att göra bra ifrån mig här och nu. Vi får se hur det blir.