Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Örebropolitikern i hemligt möte – med diktatorns närmsta män: "Mest ödmjuka person jag träffat"

Artikel 138 av 214
Valet 2018
Visa alla artiklar

Den förre partiledaren för Sverigedemokraterna, Mikael Jansson från Örebro, har i hemlighet träffat några av den syriska diktatorn Bashar al-Assads närmsta män. Det avslöjar Expressen.
– Jag ville se om de är mogna att ta emot sina migranter, säger han till Expressen.

Annons

På eget bevåg ska han i förra veckan ha rest till Syrien för att möta några av den syriska diktatorn Bashar al-Assads närmsta män, skriver Expressen. Anledningen ska ha varit att han själv inte litar på det som skrivs i medierna och att han själv velat bilda sig en uppfattning om vad som händer i landet.

– Det är viktigt att se själv vad som händer i Syrien, eftersom man inte kan lita på media i väst, säger Jansson till Expressen.

Han ska bland annat ha träffat Syriens religiösa ledare, stormuftin Ahmad Bedreddin Hassoun.

– Den snällaste och mest ödmjuka person jag träffat. Han verkade väldigt klok, säger Jansson.

Mikael Jansson, som flyttat från Örebro, diskuterade bland annat möjligheter för syriska flyktingar som tagit sig till Sverige att återvända.

– Jo, de är mogna att starta den processen. Men de har hela orter som ligger i ruiner, så det kommer att ta tid. Själva tror de att kriget är slut inom ett år.

Mikael Jansson, som suttit i riksdagens försvarsutskott sedan 2010 och tidigare varit toppnamn i Sverigedemokraterna, har tidigare i år lämnat partiet för det nystartade Alternativ för Sverige.

Annons