Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre ÖSK:aren klar för Spartak – gör debut i morgon

I onsdags lämnade han Degerfors. Nu är förre ÖSK-spelaren Erik Nilsson klar – för Spartak Örebro.

Spartak Örebro, som redan har profiler som Anderson och Senad Berisha i truppen, förstärker nu alltså laget med  Erik Nilsson, 26.

Den tidigare juniorlandslagsmannen har aldrig tidigare spelat futsal i organiserad form, men har fyra säsonger och 18 allsvenska matcher för ÖSK på meritlistan, och har de fyra senaste säsongerna spelat i Degerfors där han noterats för 44 superettamatcher från start och 47 inhopp som ytterback, ytter- och innermittfältare.

– Jag har spelat med kompisar på vintrarna tidigare, men det här är lite annorlunda ... Det är en jäkla massa nya varianter att lära sig och ett försvarsspel som måste sitta. Det kommer ta ett tag, jag har mycket att lära, säger Nilsson till NA.

Men redan i morgon, lördag, finns Nilsson med i Spartaks matchtrupp när laget ställs mot KFUM Linköping hemma i Idrottshuset.

– Ja, jag är med i matchtruppen i alla fall. Får jag spela ska jag försöka bidra med en bra passningsfot och hårt jobb, säger han.

Managern Johan Ivhall tror att Nilsson, i varje fall på sikt, kan bli en riktig tillgång för klubben.

– Han har grym spelförståelse, är bra med bollen och klok. Han vågar hålla i och spela enkelt. Men visst, man får ge det någon match. Det är en fin omställning mellan utomhusfotboll och futsal, säger Ivhall.

Så sent som i onsdags blev det klart att Nilsson lämnar Degerfors, men vart han ska spela vanlig fotboll 2016 är ännu inte klar. Rykten placerar honom i Forward.

– Ingenting är klart, och jag har ingen superstress. Jag tänker ligga lågt ett tag och så får vi se vilka som hör av sig och titta på alternativen. Degerfors hade inget intresse av att förlänga med mig och jag hade inget intresse av att stanna. Jag vill ha en ny utmaning, säger Nilsson.

Spartak Örebro slutade på fjärde plats i futsal-SM förra säsongen och inlett årets säsong med två segrar, 6–5 mot Täfteå och 10–2 mot TG Ungdom.

Futsalens transferfönster är öppet fram till mitten av januari.

– Men nu är vi ganska nöjda med truppen. Jag tror inte att det händer något mer om inte något spektakulärt dyker upp, säger Ivhall.