Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre ÖSK-målvakten till division 1 

Jonas Sandqvist har skrivit på för sin tidigare klubb.

Jonas Sandqvists tid i ÖSK blev inte särskilt lyckad. Under säsongen 2012 gjorde han 16 allsvenska framträdanden mellan stolparna, med 28 insläppta mål som facit, och kunde inte förhindra att Örebro-klubben trillade ur högstaligan efter att ha slutat näst sist. 

Det blev ingen fortsättning i ÖSK efter nedflyttningen, och under 2013 valde målvakten i stället att ta ett sabbatsår från fotbollen. Den gångna säsongen spenderades i isländska Keflavik. Nu står det klart att Sandqvist återvänder till Sverige. Han är klar för Landskrona BoIS, som han representerade från 2001-2005 i såväl superettan som allsvenskan, och med vilka han tränat under hösten. 

– Det ska bli väldigt roligt att komma tillbaka till Bois, säger 33-åringen, som signerat ett ettårsavtal med option på ytterligare en säsong, till föreningens webbplats. 

Den skånska klassikerklubben tvingades lämna superettan förra säsongen, och laddar nu om som bäst för en tillvaro i en på pappret intressant division 1 södra-serie som bland annat innehåller tradionstyngda lag som Örgryte, Öster, Trelleborg, Husqvarna och Halmia.