Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre ÖSK-stjärnan lägger skorna på hyllan

Den förre ÖSK-anfallaren ger upp karriären.

33 år gammal har Andreas Haddad bestämt sig för att lägga skorna på hyllan.

Det avslöjar han för Länstidningen i Södertälje.

 - Det var ett jättesvårt beslut, jag har legat vaken på nätterna och funderat, säger Haddad till tidningen.

Den senaste tiden har Haddad tränat med division 2-klubben Södertälje FK men till slut bestämde han sig för att sluta som spelare.

Därmed är en lång och skadefylld karriär över.

Haddad kom till ÖSK inför säsongen 2011 och öste in mål på försäsongen. Men under sina två säsonger i klubben blev det bara åtta allsvenska matcher varav sex från start. Detta på grund av skador.  Med ett år kvar på treårskontraktet avbröts samarbetet.

Efter ett kortare gästspel i Brommapojkarna i superettan, och sex matcher från start i Hammarby på ett och ett halvt år, återvände Haddad till moderklubben Assyriska inför förra säsongen. Men där blev det bara fyra matcher från start samt tolv inhopp.

Sina bästa säsonger hade Haddad troligtvis i just Assyriska 2004 och 2005, då klubben avancerade från superettan till allsvenskan. Många supportrar minns Haddads två mål i skrällsegern borta mot IFK Göteborg i allsvenskan.

Men dörren är numera stängd  i moderklubben.

- Jag slutar som 33-åring, jag hade hoppats att jag hade några år till i kroppen. Men jag ville spela i Assyriska och jag har inte fått ett livstecken därifrån. Det är tråkigt, tyvärr har inte fotboll varit lika roligt det senaste året, säger han.

2014 skapade Haddad rubriker när han skrev en självbiografi om sitt kriminella förflutna och där Snabba cash-författaren Jens Lapidus agerade bollplank.

Även om den aktiva karriären är över ser Haddad en framtid inom fotbollen. Han har bestämt sig för att sadla om till tränare.

- Jag har bokat in mig på alla utbildningar och tänker satsa allt på det. Sen har jag inte bestämt mig för om jag ska träna ett lag redan nu eller vänta och gå utbildningarna först. Men jag är öppen för förslag, säger han till LT.