Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäljning av friluftsgårdar kan öppna Bergslagsleden för fler

Annons

Svar

Avsändaren ”Thomas” skriver i Nerikes Allehanda den 6 september ett inlägg kring regionens försäljning av de tre friluftsgårdarna Blankhult, Sixtorp och Stenbäcken. Vi som ansvariga politiker för beslutet vill ta chansen att besvara Thomas text.

Vi håller med om att ett tillgängligt friluftsliv är viktigt, inte minst för länets alla elever. Dock har de tre nämnda friluftsgårdarna haft en låg användning de senaste åren. Vi som beslutar i de olika regionala nämnderna har ett ansvar att använda våra gemensamma resurser så klokt som möjligt för att skapa värde för länets invånare. Vår ambition är att fler ska få uppleva Bergslagsleden. Genom försäljningen av de tre nämnda friluftsgårdarna så får vi ökade möjligheter att göra satsningar för att tillgängliggöra Bergslagsleden för barn och unga och för personer med funktionshinder. På så sätt kan fler få ta del av Bergslagsleden.

Vi vill även uppmärksamma skribenten på att det finns flera andra friluftsgårdar i länet och längs med Bergslagsleden som går att hyra för skolklasser och andra. Många av dem är drivna av föreningslivet. Några exempel är Uskavigården, kursgård Vreten, Klackagården, Stenbodagården och Kilsbergsgården.

Även om de tre friluftsgårdarna som skribenten tar upp inte kommer ägas av just regionen så hoppas vi ändå att skolklasser och andra kommer ta del av Bergslagsleden. Med riktade resurser på att tillgängliggöra leden så ser vi också fram emot att den får ännu fler besökare.

Irén Lejegren

Socialdemokraterna, ordförande Regionala tillväxtnämnden

Håkan Stålbert

Kristdemokraterna, ordförande Servicenämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel