Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäljning från bakluckan

Rensa garaget. Stuva in i bilen. Åk på bakluckeloppis och bjud ut dina fynd till försäljning. Ett smidigt sätt att bli av med grejer och samtidigt kanske tjäna en slant. Det tyckte försäljarna som besökte bakluckeloppisen i Röfors i helgen.

Annons

Vandrarhemmet i Röfors arrangerar bakluckeloppis några gånger per år som ett komplement till sin fasta loppmarknad. Intresset brukar vara ganska stort, och i lördag var det nio försäljare som provade lyckan. Men shoppinglusten hos besökarna var tyvärr inte så stor, vittnade flera om.

Vid ett bord står Anna-Lena Olsson och dottern Vilma Karlsson från Laxå. Det var framför allt Vilma som ville tjäna lite extra fickpengar, berättar de, och hon har gjort en mindre förtjänst på att sälja egenbakade chokladbollar och växter.

Sämre går det för Anna-Lena som inte ens fått in tillräckligt med pengar för att täcka bordshyran.

– Det är ganska kul att åka på sånt här om det kommer lite folk, men det har varit sådär i dag. Det ska helst bli lite plus i kassan också, säger hon.

Anne-Sofie Öhberg från Askersund är inte heller riktigt nöjd.

– I klädkassarna brukar folk riva och slita, det brukar gå jättebra, men det har inte varit så stort intresse, säger hon.

Hon har varit runt på lite olika loppmarknader med varierande resultat. Men Röfors tror hon inte det blir igen.

Vivianne Bodin från Örebro är en riktig veteran som åkt runt sedan 1990 på olika loppmarknader. Intresset i Röfors verkar lite dåligt, tycker hon, och försäljningen har inte gått något vidare.

– Men man får vara nöjd med smulan!

Det är roligt ändå att åka runt, trots att man aldrig kan veta vad som ska sälja och inte.

– Det är socialt. Man träffar mycket folk som man blir bekant med, säger Vivianne.

Annons