Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försämra inte våra kommunikationer

Annons

PRO Lindesbergs kommun. PRO:s Samorganisation Lindesbergs kommun. SPF Lindesberg kommun. FIL (Funktionshindrades intresseföreningar Lindesberg) visar alla tummen ned för Regionens beslut att begränsa busstrafiken i vår kommun.

Det pratas mycket om en levande landsbygd, på det örat har tyvärr inte Regionledningen lyssnat. Nu blir det många av våra medlemmar som får 1 mil, några kanske ännu mera till närmaste tågstation från att tidigare haft busshållplatsen utanför knuten.

Det kommer att innebära, hela sträckan körs med bil ända till det tänkta slutmålet.

Ni föredrar att lägga cirka 500 miljoner på två bussar i centrala Örebro.

Det blir ökande trafik, ökande utsläpp, ett utsläpp som alla övriga gör allt för att begränsa. Det torde bli svårt att i en seriös miljökonferens få gehör för ert beslut. Landsortsfamiljer utan egen bil riskerar isolering. Det finns 21 Regioner i landet 18 av dessa har rabatterade alt. gratis bussresor för pensionärer. Region Örebro tillhör den lilla lilla minoriteten. Här finns inga rabatter.

Ni väljer istället neddragning av busstrafiken. Ni föredrar att lägga cirka 500 miljoner på två bussar i centrala Örebro. Ni har helt nonchalerat alla boende utanför Örebro stadsgräns eller finns det för oss okända begränsningar i Ert uppdrag? Ni har tvärs emot alla andra missat att värna om miljön. Biljetternas tre timmars gräns har Ni även sänkt till en timma, en åtgärd som direkt riktas mot oss pensionärer. Tänk om tänk rätt.

Reidar Johansson

Maj-Liz Svärd

PRO

Arne Andresson

SPF

Bodil Larsson

FIL

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel