Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsberg-Fransson vill bli kommundirektör

(S)- regionrådet Marie- Louise Forsberg- Fransson ska intervjuas för jobbet som kommundirektör i Lekebergs kommun. Hon är en av fyra utvalda sökande.

Läs också: Forsberg-Fransson inte aktuell som ny kommunchef i Nora

Under måndag och onsdag nästa vecka kallas fyra sökande till anställningsintervju för jobbet som ny kommundirektör i Lekebergs kommun. Det mest kända ansiktet är Marie- Louise Forsberg- Fransson som vid årskiftet slutar som regionråd för Socialdemokraterna i Region Örebro län.

– Det är glädjande att få komma på intervju. Jag måste vara ärlig och säga att det är lite ovant att söka jobb. Men jag känner mig stolt och hedrad att komma så här långt, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson.

Innan Forsberg-Fransson gav sig in i politiken jobbade hon som sjuksköterska.

–Jag har 22 års erfarenhet av att vara ledande politiker. Jag har under årens lopp fått stor erfarenhet att ha ansvar i olika verksamheter. Det hade känts fantastiskt roligt och spännande att få arbeta Lekeberg. Men jag tänker inte ta ut någon seger i förskott.

De tre övriga personerna som kallats är Martin Willén, mark- och exploateringschef i Örebro kommun. Isabelle Landström som också tidigare jobbat i Örebro kommun som programdirektör för vård- och omsorg samt Ann Eriksson som tidigare bland annat varit chef i Karlskoga kommuns samhällsbyggnadsförvaltning.

Efter att intervjuerna genomförts i tre grupper med politiker, tjänstemän och fackliga representanter kan det bli ytterligare intervjuer och tester förklarar personalchef Peter Brändholm i Lekebergs kommun.

– Målsättningen är att ha ett beslut före årskiftet. De flesta har tre månaders uppsägningstid så vi kan ha någon på plats första april eller kanske tidigare. 31 personer har lämnat intresseanmälningar och vår rekryteringskonsult Sandahl och partners har träffat de som gjort en intresseanmälan, förklarar Brändholm.