Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsgren tappade placeringar i världscupen

23:a i fredagens långdistans. Men Lilian Forsgren har fortfarande chansen på karriärens bästa slutplacering i världscupen.

Inför världscupfinalen i schweiziska Arosa, som inleddes med långdistans på fredagen, satte Hallsbergsorienteraren Lilian Forsgren, 25, upp målsättningen att ta sin bästa slutplacering någonsin i världscupen. För det skulle en klättring från 15:e till 14:e plats i sammandraget krävas.

Forsgren hade också stora förhoppningar om ett bra resultat i fredagens extremt krävande långdistans, där vinnaren gick i mål efter 80 minuters löpning och närmare 600 höjdmeters klättring, men fick nöja sig med en 23:e-palts, nästan 17 minuter bakom segrande norskan Anne Margrethe Hausken Nordberg på den extremt utslagsgivande banan.

Hausken Nordberg låg bakom Forsgren i totala världscupen inför loppet men passerade, liksom loppets fyra Rahel Freiderich, femma Sarina Jenzer (det var hemmalöpare på position två, tre, fyra och fem i alpterrängen) och sjua Helena Jansson. Å andra sidan passerade Forsgren ryskan Tatyana Riabkina och australiskan Hanny Allston, och är därmed 17:e, alltjämt med slagläge på 14:e-platsen, inför lördagens medeldistans som avslutar världscupsäsongen.

Jansson var bästa svenska, medan Forsgren var fjärde bäst av de blågula löparna.

På herrsidan slutade Garphyttans långdistansspecialist Filip Dahlgren, 27, på 15:e plats, 13 minuter bakom segrande hemmalöparen Daniel Hubmann. Dahlgren var fjärde bäste svensk drygt tre minuter bakom Johan Runesson som var bäst med en niondeplats.