Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsgren tappade placeringar i världscupen

23:a i fredagens långdistans. Men Lilian Forsgren har fortfarande chansen på karriärens bästa slutplacering i världscupen.

Annons

Inför världscupfinalen i schweiziska Arosa, som inleddes med långdistans på fredagen, satte Hallsbergsorienteraren Lilian Forsgren, 25, upp målsättningen att ta sin bästa slutplacering någonsin i världscupen. För det skulle en klättring från 15:e till 14:e plats i sammandraget krävas.

Forsgren hade också stora förhoppningar om ett bra resultat i fredagens extremt krävande långdistans, där vinnaren gick i mål efter 80 minuters löpning och närmare 600 höjdmeters klättring, men fick nöja sig med en 23:e-palts, nästan 17 minuter bakom segrande norskan Anne Margrethe Hausken Nordberg på den extremt utslagsgivande banan.

Hausken Nordberg låg bakom Forsgren i totala världscupen inför loppet men passerade, liksom loppets fyra Rahel Freiderich, femma Sarina Jenzer (det var hemmalöpare på position två, tre, fyra och fem i alpterrängen) och sjua Helena Jansson. Å andra sidan passerade Forsgren ryskan Tatyana Riabkina och australiskan Hanny Allston, och är därmed 17:e, alltjämt med slagläge på 14:e-platsen, inför lördagens medeldistans som avslutar världscupsäsongen.

Jansson var bästa svenska, medan Forsgren var fjärde bäst av de blågula löparna.

På herrsidan slutade Garphyttans långdistansspecialist Filip Dahlgren, 27, på 15:e plats, 13 minuter bakom segrande hemmalöparen Daniel Hubmann. Dahlgren var fjärde bäste svensk drygt tre minuter bakom Johan Runesson som var bäst med en niondeplats.