Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskolepersonal går sjuka till jobbet

 
Corona: Skolan
Visa alla artiklar

I NA måndagen 6 april ondgör sig styrelsen i Förskoleupproret över att folk lämnar sina sjuka barn på förskola. Detta är förstås oacceptabelt. Men ett lika stort problem är förskolepersonalens slappa inställning till hygienföreskrifter. De kommer själva sjuka till arbetet, har jag noterat. När jag personligen ifrågasatte om det var rimligt att de kommer och hostar och nyser på barnen så fick jag till svar att ”man kan ju inte stanna hemma varenda gång man är sjuk”.

När barnen sedan har sin fruktstund, så skär personalen upp frukt och delar ut den utan att vare sig barn eller personal tvättar händerna innan. När jag ifrågasatte det så fick jag till svar att ”om man sätter barn på förskola, så ska man räkna med att de ständigt blir sjuka”.

Själva har vi nu valt att plocka ut vårt barn ur förskolan på grund av personalens slappa inställning till hygien. Vi får helt enkelt avstå från en inkomst. Rimligt?

”Barnfamilj från Örebro”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel