Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag: Bygg en bro över Ässundet

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Bygg en bro över Ässundet och ge alla i Östernärke en säkrare och snabbare resväg till E20/E18. Det förslaget kommer nu från landstingskandidaten Urban Svensson, KD.

I ett pressmeddelande skriver Svensson att en bro skulle ge både företagare och boende i till exempel Odensbacken, Stora Mellösa och Ekeby Almby en säkrare och snabbare resväg. Det skulle även, enligt Svensson, minska trycket på trafiken i centrala Örebro.

”Vi behöver tänka framåt och skapa kringfarter runt Örebro både för att öka framkomligheten och för att förbättra miljön i innerstaden” skriver Svensson vidare i pressmeddelande.

Urban Svensson ser en bro som något som skulle göra Hjälmaren till ett mer lättillgängligt rekreationsområde, och skriver vidare: ”Vi vill snarast starta en utredning för att en bro över Ässundet ska bli verklighet. Det blir en fråga för Örebro kommun och nya Region Örebro län.”

Vad tycker du om förslaget? Kommentera artikeln här intill.