Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag: Fastighetsägare utsatta för nattligt buller ska få bidrag till byte av fönster och ventiler

Örebro kommun fortsätter sitt arbete mot trafikbuller. Enligt ett nytt förslag ska fastighetsägare som utsätts för bullertoppar från tunga fordon nattetid erbjudas åtgärder för ventiler och fönster.

Annons

Det preventiva arbetet har pågått under en tid. Bland annat har kommunen testat en ny vägbeläggning på Östra Bangatan i höjd med Hagaby. Man har också arbetat vidare med omställningen till stadsgator med lägre hastighet på centrala platser i Örebro.

Erbjudandet om bidrag för fastighetsägare som utsätts för trafikbuller är inte heller nytt – däremot förslaget om att lägga ökad vikt på dem som utsätts för buller nattetid, från tung trafik. Har man under natten minst fem stycken bullertoppar på 80 dBA eller högre ska man kunna få bidrag för åtgärder av ventiler och fönster.

Förslaget ska efter Programnämnd Samhällsbyggnad vidare till kommunstyrelsen och slutgiltigt kommunfullmäktige för beslut.