Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag om bilfri väg en inte ett beslut

Artikel 54 av 55
Superbussarna i Örebro
Visa alla artiklar

Svar

... till Hanna Ljung – Stämmer inte era uppgifter om BRT-projektet?, NA 31 maj.

På webbsidan där man kan läs mer om BRT/Snabbussar (https://snabbussar.regionorebrolan.se/ ) finns mycket information kring projektet – utredningar, ”frågor och svar”, fördjupad information och detaljprojekteringar. Mer information än vad kommunen och regionens vanligtvis förmedlar vid ombyggnationer, stadsutveckling eller infrastrukturprojekt. På webbplatsen är samtliga rapporter utlagda, inte bara de som visar själva genomförandet och i rapporterna förordas flera olika alternativ som sedan behöver analyseras och bearbetas inför beslut.

Åstadalsvägen är ett exempel där utredningen pekar på att ett förslag är att göra gatan bilfri. Läser man texten så ser man att det inte är beslut-satser utan mer resonerande att gatan ”skulle kunna göras bilfri”. Information är svårt och det kan vara så att webbplatsen behöver förtydligas med att rapporter är underlag för beslut.

Avslutningsvis kan vi igen förtydliga att Åstadalsvägen kommer att köras med så kallad blandtrafik där bilar och bussar delar på gatuutrymmet.

Ullis Sandberg (S)

Linda Larson (C)

David Gelinder (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel