Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag om lekplatser tog oväntad vändning

Inriktningen på att satsa en dryg miljon kronor i år till lekplatser tog en oväntad vändning i veckans fullmäktige. Då bestämdes att i stället för stadsträdgårdsmästarens förslag ska 100 000 kronor gå till en generationslekplats och 335 000 till en lekplats vid Kristinaskolan.

Det var på centerns Anders Larssons initiativ vändningen kom. Samarbetspartierna vann en omröstning trots att S fick stöd av de två MP-mandaten i fullmäktige samt moderaterna Birgitta Duell och Anniette Lindvall. S höll fast vid kultur- och fritidsförvaltningens samt stadsträdgårdsmästarens tidigare förslag.

– Det Larsson gjorde var att köra över stadsträdgårdsmästaren som är den som borde veta mest om kommunens lekplatser. Ett populistiskt förslag. Jag begriper heller inte hur man tänkt pytsa in kommunala investeringspengar till kommunala lekplatser i annan verksamhet, säger Hans Olof Hake (S).

Elevuppvaktning

Konsekvensen blir också att mer pengar hamnar i Lindesberg på småorternas bekostnad i år.

Kristinaskolans elever har uppvaktat kommun-styrelsen med önskemål om sin utemiljö.

– Detta handlar om en kommunal lekplats i anslutning till Kristinaskolan, säger Anders Larsson.

I stället för att vissa lekplatser hör till skolorna och andra till kultur och fritid ska projektet vid Kristinaskolan ske i samarbete mellan förvaltningarna.