Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag till miljömålsplan

Nu finns ett förslag till miljömålsplan i Lekebergs kommun och allmänheten bjuds in att diskutera den på torsdag.

– Det är viktigt att den är väl genomarbetad, säger kommunchef Eva Jonsson.

Tillsammans med några tjänstemän, bland annat miljösamordnare Thomas Kullberg, presenterar Eva Jonsson ett tjänstemannaförslag till miljömålsplan 2010-2015 på torsdag kväll i samband med kommunfullmäktiges sammanträde. Förslaget har varit ute på remiss i olika organisationer och företag i kommunen.

– Vi har fått i uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott att skapa en dialog runt förslaget till plan, berättar Eva Jonsson.

Nationella miljömål

Miljömålsplan 2010–2015 har utgångspunkt i Riksdagens beslut 1999 om nationella miljömål samt i de regionala miljömålen. De har i sin tur grunden i ett samarbetsavtal mellan länets kommuner, landstinget, Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen från 2002. Lekeberg har som övergripande mål att vara en expanderande kommun med hög livskvalité, god ekonomi och framtidsinriktad, hållbar utveckling. Ledorden är helhetssyn och framtidstro och ett medvetet miljöarbete bör långsiktigt stödja alla målsättningar.

Läs mer i onsdagens NA