Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första huset påplats i Vikatorp

På onsdagen kom det första nya huset på plats i Vikatorp.

Annons

Delarna anlände med lastbil vid halv åtta-tiden på morgonen, och redan efter ett par timmar stod alla fyra väggarna på plats, och arbetet med att lyfta dit övervåningen kunde börja.

– Vi valde Vikatorp för utsiktens skull och att det ligger lite utanför tätorten men ändå nära centrum, säger Caroline Karlsson och Christian Persson.

De bestämde sig för att köpa tomten i Vikatorp i oktober. Deras gamla hus mellan Hallsberg och Östansjö skulle lösas in av Svenska Kraftnät för att ge plats åt en transformatorstation.

Lutande mark

Det nya huset blir i 1,5 plan med brutet tak. Vatten och el är redan framdraget, och fiberkabel för bredband finns vid tomtgränsen.

– Grunden lades i tisdags förra veckan. Den består av färdiga betongbalkar. Vi blev tvungna att köpa till extra grus eftersom marken lutar, berättar Caroline och Christian.

Fyra snickare

Alla delar skulle komma på plats under onsdagen. Christian och Caroline hade tagit ledigt från sina jobb för att kunna vara på plats och se huset växa fram. Fyra snickare jobbade med att montera ihop huset.

Inflyttningen är planerad till i maj.

Läs mer i NA fredag