Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första hyresförhandlingen för 2018 klar i Örebro – så mycket höjs hyran

Hyresgästföreningen har genomfört den första hyresförhandlingen i Örebro för nästa års hyror. Samtidigt pågår förhandlingarna med flera stora fastighetsbolag, till exempel Öbo, för fullt.

Fastighetsbolaget som Hyresgästföreningen förhandlat klart med är Victoria Park. Det gäller 400 lägenheter i Brickebacken och Varberga.

– Man kan säga att vi var snabba till förhandlingsbordet. De är ju nya som hyresvärd i Örebro, säger Marcus Johansson, förhandlingsledare för Hyresgästföreningen.

Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 0,8 procent från första januari 2018. Det motsvarar 56 kronor på en hyra på 7 000 kronor.

Det här är alltså första överenskommelsen som träffats i Örebro angående 2018 års hyror, och förhandlingar pågår med flera andra hyresvärdar. Det gäller till exempel Öbo, som också höjer hyrorna från 1 januari, medan ett antal lokala hyresvärdar i stället höjer hyrorna från 1 april varje år.

Sätter Victoria Park nivån nu?

– Det är ju ändå 400 lägenheter, så någon sorts effekt borde det kunna ge. Men det är svårt att säga, vi får helt enkelt vänta och se, säger Marcus Johansson.

Är ni nöjda med 0,8 procent?

– Det är ju en förhandling, så det får väl ses som en bra avvägning gentemot hyresgäster och hyresvärd. Det ligger ju på de här nivåerna runt om i landet också, svarar Marcus Johansson.

Läs fler nyheter på na.se

Här byggs 145 nya lägenheter på Norr –och så blir hyrorna: "Samma standard som bostadsrätter"

Se Örebros storbyggen från luften – så mycket har stan växt på två år