Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första segern - på 87 dagar: "Äntligen"

Första segern på 87 dagar.På söndag måste ÖSK vinna igen.– Vi fick äntligen känna på hur skönt det är, säger Nordin Gerzic.

ÖSK hade inga bekymmer med att avfärda division 2-laget BKV Norrtälje i svenska cupens andra omgång. Daniel Gustavsson inledde målskyttet, Kalle Holmberg ökade på – men matchens delikatess var Nordin Gerzics frisparksmål.

Bollen låg tre meter utanför straffområdet i 79:e minuten. Gerzic stegade fram och smekte upp bollen i krysset bakom en chanslös hemmamålvakt – ett mål inte helt olikt frisparken mot Halmstad strax före sommaruppehållet.

– Men den här var bättre. Den tog i stolpen först så den var klart bättre, säger mittfältaren.

ÖSK-veteranen var nöjd med insatsen mot ett kämpande division 2-lag.

– Sådana här matcher är dyngsvåra. Man ska veta att det inte bara är att gå ut och köra över ett sånt här lag. De är stora och fysiska men vi gjorde det bra. Vi ville vidare i cupen och det är dessutom viktigt att få in vinnarkänslan inför söndag, säger Gerzic.

Nu är ÖSK-fokuset just på helgens allsvenska ödesmatch mot Halmstad, som ligger på kvalplats och närmast över ÖSK i tabellen.

– Det gäller att vinna på söndag. Det är en viktig match som väntar men nu satte vi grunden här och fick äntligen känna på hur skönt det är att vinna. Vi har satt oss i ett svårt läge i allsvenskan men samtidigt möter vi alla lag runt om oss. Vi har det i egna händer och ska inte stressa i väg.

Cupsegern i Norrtälje var ÖSK:s första seger i en tävlingsmatch sedan 24 maj. Det var 87 dagar från 1-0-triumfen mot Gefle till 3-0 på Norrtälje IP. Vinsten innebär också att klubben finns med i cupens gruppspel i mars nästa år.

– Vi har ingen titel och det är viktigt att vara med så länge som möjligt i alla turneringar, säger Nordin Gerzic.

Läs mycket mer från cupsegern i torsdagens NA, papperstidningen. Den kan du även köpa som e-tidning!