Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första segern på 967 dagar – timmar efter branden

Richard Göransson tog sin första STCC-segern på 967 dagar – bara timmar efter att hans bil fattade eld.

Annons

Richard Göransson fick gruvlig revansch bara timmar efter att hans bil fattade eld under söndagens första STCC-race.

I det andra körde han upp sig från nionde startruta till ledning på bara två varv, och defilerade därifrån till en överlägsen seger, över sju sekunder före teamkompisen Robert Dahlgren.

– Det var ett tufft race när bilen började brinna och vi tappade värdefulla poäng, men teamet gjorde ett fantastiskt jobb i flera timmar. De bytte växellåda, elkablar och allt möjligt för att laga bilen, säger Göransson till SVT.

Efter två år i Team Tidö, som inte haft någon konkurrenskraftig bil, tog Örebroföraren till slut sin 40:e raceseger i karriären – men den första på 967 dagar, sedan den 7 september 2013.

Tvåan Dahlgren tog 68 av 75 möjliga poäng under första racehelgen och leder därmed STCC-mästerskapet totalt efter en av sju helger.

Tredje volvoförare, Scott McLaughlin, blev torpederad av Reuben Kressner i hårnålen efter långa rakan, en påkörning i så hög fart att Dahlgren fruktade för nyzeeländarens liv.

– När jag såg att han missade inbromsningen så kraftigt och åkte in i Scott så tänkte jag: "Han kommer att stryka med." Det gick så fort, och jag var riktigt orolig för Scott. Det som hände efter det ... Det är bara svart, jag försökte bara undvika allting och ta mig igen, säger Dahlgren till SVT.

Både McLaughlin och Kressner fick förstås bryta tävlingen, liksom ytterligare två förare – vilket gjorde att bara sex bilar kom i mål i söndagens andra heat.