Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första spadtaget för nybygge på Klockarhagsskolan

Ett spadtag för framtiden. Nybygget vid Klockarhagsskolan har startat.– En signal om hopp, säger Bertil Johnson, styrelseordförande för Hällefors Bostads AB.

hällefors. Första nybygget på 25 år inom bostadsbolaget när spaden sattes i backen vid Hemgårdsvägen, ett område som går in i en helt ny era. Det är trångt på

Klockarhagsskolan och en utökning är nödvändigt.

– Vem kunde tro detta för några år sedan. Verkligen roligt, säger kommunalråd Annalena Jernberg (S) som tillsammans med Bertil Johnson och Fredrik Werner, platschef för byggföretaget Niwa som genomför byggarbetet.

– Bygga nytt är alltid roligt och har ett viktigt signalvärde. Man ska känna att det är möjligt att bo kvar här, säger Bertil Johnson.

Rektor Linda Igelström välkomnar satsningen på Klockarhagsskolan.

– Har stor betydelse. Antalet elever har ökat mycket och vi behöver verkligen mer plats.

Skolan har för närvarande 620 elever. Linda Igelström berättar att det senaste året har antalet ökat med 60 elever.

Lite av en feststämning rådde på gräsmattan mellan skolan och där de nya lokalerna ska stå. Boab bjöd alla barn och personal på fika efter att byggstarten aviserats som ett faktum.

De nya lokalerna

är 495 kvadratmeter stora. Nu produceras de till skolan, men är så utformade att de lätt går att konvertera till boende för äldre. Kommunen räknar med att det i dagsläget är en puckel i barnantalet och att behovet av större lokaler kan sträcka sig tio år framåt. Därefter kan man med enkla handgrepp omvandla lokalerna till bostäder med hög tillgänglighetför äldre, närmare bestämt sex trerumslägenheter.

Projektet beräknas kosta runt 19 miljoner kronor och ska enligt planerna stå klart till skolstarten i höst.