Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förstagångsväljarna fick 90 minuters genomkörare

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Klimatfrågan, ungdomsarbetslösheten och bostadsfrågan för unga. Det var de utvalda frågorna vid valdebatten i Alléskolan i förmiddags.

Sex företrädare för de politiska ungdomsförbunden tog plats på scenen och tog till orda för att övertyga gymnasisterna om att lägga rösten på just dem.

Debaten började och till slaget tolv var det klart. Ska man döma av applåderna så fanns det en hel del av det som presenterades från scenen som föll åhörarna i smaken.

1,5 timmars debatt låter sig inte speglas så lätt, men här är några repliker från respektive ungdomsförbund:

- Sverige kan ligga i framkant på miljöområdet, vi behöver inte vänta in USA och Kina, sade Philip Boström SSU.

- Utsläppen minskar trots att biltrafiken ökar. Det visar att man inte behöver vara motorvägshatare för att värna miljön, sade Hanna Wagenius, CUF.

- Vi måste bekämpa fattigdomen i världen. Välstånd i fattiga länder gör att de pallar att fokusera på miljön, Karin Pihl, LUF

- Det är för lätt idag att göra det som är dåligt för miljön än att göra det som är bra, Marcus Johansson, Grön ungdom.

- Vi behöver jobba på två fronteri miljöpolitken: bygga ut infrastrukturen i Sverige och samverka mer på den interationella arenan, Emma Sandkvist, SDU

- Vi måste sätta miljö i fokus istället för vinstmaximering, Helge Olin-Vingren, Ung Vänster.

- Det viktigaste är att ha en politik som håller ihop och inte lova sådant som går att hålla, även på miljöområdet, Gustav MUF.