Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förstora inte samtal till att vara samarbete

Svar

Tack Hans Ekholm för insändaren (NA 11 maj) och omtanken om Liberalerna.

Jag håller helt med dig om historien är viktig, precis som nutid och framtid är. Den är viktig för alla inte bara för oss Liberaler. Det kommer alltid finnas nya utmaningar och ett idéburet visionsparti som Liberalerna måste också förhålla sig till dem. Efter valet kommer alla partier behöva möta valresultatet och på allvar visa vad de går för.

Jag är väldigt stolt över att vi, Liberalerna i Örebro, är inlyssnande mot örebroarna och håller den demokratiska flaggan högt. Just nu i Örebro försvarar vi till exempel många örebroares åsikter och rimliga frågeställningar om stundande stora trafikombyggnationer, huruvida de är bra och kostnadseffektiva.

Jag håller hårt i min socialliberala värdegrund. Hela mänsklighetens värdegrund har, enligt mig, varit hotad i världen länge nu. Det är inte första gången i historien heller. Balansgången är svår. Det handlar främst om att inte gå med på viktiga frågor som just diskriminerar, utesluter mångfald eller minskar samarbete i Sverige och i Europa. Det kommer inte ”mitt” Liberalerna att göra!

Betyder det att det är rätt att lämna TV-sofforna för att andra tycker annorlunda? Betyder det att andras åsikter inte ska lyssnas på?

Nej, enligt mig!

Sedan vill säga till dig, Hans Ekholm, och alla andra, som är oroliga för att Liberalerna går åt fel håll. Förstora inte stegen, övertolka inte samtal till att vara samarbete eller förhandling, samt rita inte monster på väggen.

När Liberalerna förhandlar och säger JA till ett ”brunt” förslag lämnar jag Liberalerna.

Jag anser inte att vi gjort det genom att säkerställa att alla människor bemöts rättvist och rättssäkert. Det gör vi genom ta emot och integrera människor på ett mycket bättre sett.

Det är enligt min mening oerhört inhumant att ta sig vatten över huvudet och låta människor vänta i åratal på asylbeslut och leva i ett parallellsamhälle och ett ofullständigt liv i Sverige. Liberalerna värnar asylrätten lika mycket nu som tidigare.

Karolina Wallström

Liberalerna Örebro kommun, kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel