Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunne Anders: Vak ska kontrolleras

Sökinsatsen efter försvunne ÖSK-legendaren Anders Karlsson, 52, avslutades på tisdagskvällen. Idag griper man efter det sista halmstrået - en vak i Hemfjärden.- Den ser lite konstig ut, säger Anders Wallin, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Vaken, som finns utanför Ekeby/Almby i södra delen av Hemfjärden, upptäcktes av helikopterpiloter på tisdagseftermiddagen.

- Den är belägen utanför vårt sökområde, men helikoptrarna gjorde avstickare igår och råkade få syn på den. Enligt rapporten ska den se lite märklig ut - som om någon försökt att ta sig upp men inte lyckats, säger Anders Wallin.

Polisen arbetar utifrån teorin att Anders Karlsson på måndagskvällen cyklade ned till Rynningeviken, åkte ut på skridskor för att därefter gå igenom isen och drunkna.

- Vi påträffade hans cykel lutad mot gaveln på raststugan vid Rävgången. Vi har också flera vittnesuppgifter om att en ensam man åkt iväg på skridskor vid 17-18-tiden på kvällen, men ingen som med bestämdhet kan slå fast att det är Anders Karlsson.

I och med att sökinsatsen avslutades klockan 20.15 på tisdagskvällen kommer enbart polisiära resurser att användas idag. Polisen har dock varit i kontakt med räddningstjänsten för att få hjälp att ta sig till vaken som ska undersökas.

Kommer ni att använda dykare?

- Vi har inte varit i kontakt med dykare, men sjöpolisen har dykare. Vi vet dock inte om de har möjlighet att hjälpa oss, säger Anders Wallin.

På platsen där vaken är belägen är det mellan 1,2 och 1,5 meter djupt och enligt lokalbefolkningen mycket dyigt.

Det var natten mellan måndag och tisdag som anhöriga larmade polisen om att Anders Karlsson var försvunnen. På tisdagen genomfördes en mycket stor sökinsats i och vid Hemfjärden med polis, räddningstjänst och militär inblandad. Dessutom användes två helikoptrar i sökandet.

Polisen är fortfarande mycket intresserad av tips om var Anders Karlsson kan vara. Har du uppgifter - kontakta polisen på 114 14.