Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunne Magnus Natschki har hittats död i skogen

 
Mordet på Magnus Natschki
Visa alla artiklar

Polisen har bekräftat att en död person som påträffats i en skog i Uddevalla kommun under lördagen är den försvunne Magnus Natschki.

Den tidigare örebroaren Magnus Natschki har varit försvunnen sedan 6 december. Polisen misstänkte tidigt att han blivit mördad utanför Uddevalla.

Under lördagskvällen bekräftar Sten-Rune Timmersjö, gruppchef för grova brott vid polisområde Fyrbodal, att den kropp som hittats tidigare under dagen är Magnus Natschki.

– De har hittat en kropp utanför Uddevalla och våra kollegor som var på plats har identifierat den som Magnus, säger Sten-Rune Timmersjö som tillsammans med elva kollegor på grova brott arbetar med fallet.

Han uppger att kroppen hittades av en förbipasserande privatperson under eftermiddagen.

– Det var skönt för de anhöriga, säger Timmersjö och konstaterar att polisen nu kan lägga resurser, som gått till ett intensivt sökarbete, på att ta reda på vad det är som har hänt.

– Vi har haft mycket fokus på att hitta honom, många poliser har letat på ledig tid när de inte haft andra ärenden och hundförarna har letat varje dag, säger Timmersjö.

Nu fokuserar polisen sina resurser på utredningen i ärendet.

"Det enda jag säga nu är att det är en lättnad att han har hittats. Nu kanske det går att komma vidare", säger Magnus mamma Fia Spännare, till Expressen.

Fem män sitter sedan tidigare häktade misstänkta för inblandning av det misstänkta mordet på Magnus Natschki. Två av dem misstänks för mord, en för grov misshandel och ytterligare två för skyddande av brottsling.

Mer läsning:Magnus Natschki, 36, tros vara mördad: "Söker en central plats för letandet efter kroppen"

Fyra veckor efter misstänkta mordet – polisen fortsätter söka efter ex-örebroaren: "Vi har en idé om vad som har hänt"

Ytterligare två män häktade – misstänkta för inblandning i mordet på ex-örebroaren

►[+] Saknad ex-örebroare befaras vara mördad – misstänkt man gripen i Tyskland

►[+] Kroppen efter misstänkt mördad ex-örebroare ännu inte funnen: "Vi har förhoppning om att hitta honom – men Sverige är stort"