Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunne örebroarenhittad död i Thailand

Den 25-årige örebroaren som varit försvunnen i Thailand är död.
En rättsmedicinsk undersökning i Thailand bekräftar att den kropp som hittades i vattnet är identisk med örebroarens.

Annons

Kroppen hittades i vattnet utanför den populära semesterön Koh Chang, fem timmar söder om Bangkok, redan i december. Men det har tagit tid att fastställa den dödes identitet. Först i slutet av förra veckan informerades svenska ambassaden i Bangkok om resultatet av den rättsmedicinska undersökningen.

- Det finns inga misstankar om brott, säger Anders Jörle, presschef på UD.

25-åringens anhöriga har oroligt väntat på besked från UD om vad som kunde ha hänt. De har redan tidigare fått veta att ett lik var påträffat i närheten av 25-åringens hotell, men de har inte förrän nu fått sambandet bekräftat.

- Det är bra att vi får veta, men vi vet fortfarande inte hur han dog, eller vad som hände, säger hans farbror.

25-åringen, som är född och uppvuxen i Örebro, skulle ha återvänt till Sverige från Thailand i mitten av december. Men strax före jul fick hans anhöriga information från Thailand om att hans id-handlingar låg på ett hotell på koh Chang som han checkade in på den 14 december men sedan aldrig återvände till.

- Hotellets personal reagerade och kontaktade polisen, säger 25-åringens syster.

De anhöriga vet fortfarande inte när de kan få hem kroppen till Sverige.