Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förvaltningschefen får sluta

Chefen för omsorgsförvaltningen i Hällefors slutar. Detta efter en facklig förhandling med kommunen.

I förra veckan begärde kommunchef Hans Karlsson MBL-förhandling enligt paragraf 11 gällande anställningen som omsorgens förvaltningschef. Bakgrunden var att Anna-Karin Englin, tidigare Bergstén, lämnat ifrån sig ansvaret för arbetsmiljön. Orsaken till det är den hårda press mot personalen som råder. Englin har uttryckt oro för att bemanningen inte räcker till vilket leder till svårigheter att säkerställa en säker vård och omsorg för brukarna.

I fredags hölls förhandlingar mellan fackförbundet Ledarna och Hällefors kommun. Enligt Hans Karlsson har en överenskommelse träffats med Anna-Karin Englin som innebär att hon slutar sin anställning sista november 2014.

– Just nu överlämnar hon sina arbetsuppgifter till Inger Holmgren som är tillförordnad förvaltningschef. Därefter tar Englin ut innestående semester, säger Karlsson.

Vad överenskommelsen med Englin innehåller, om den innebär några kostnader för kommunen, vill Karlsson inte kommentera.

– Detaljer i överenskommelsen ska utformas först. Till det har vi juristhjälp.

Vad som sker med tjänsten som förvaltningschef är också oklart.

– Jag föreslår att Inger Holmgren får ett längre tillförordnande. Med anledning av den utredning av omsorgsverksamheten som pågår, säger Karlsson.

Jukka Tekonen har fått ett konsultuppdrag att se över och analysera omsorgsförvaltningens organisation som kan ligga till grund för budgeten 2015. Utredningen ska vara klar sista oktober.

– Först därefter kan man se hur verksamheten ska organiseras framöver, säger Hans Karlsson.

NA har försökt nå Anna-Karin Englin för en kommentar men inte lyckats.