Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvaltningsrätten avslog överklagan om skattehöjning i Laxå kommun

Förvaltningsrätten avslår en privatpersons överklagande om tidpunkten för höjning av kommunalskatten i Laxå kommun.

Annons

I november 2009 beslutade kommunfullmäktige i Laxå kommun om att skatten i Laxå skulle höjas med 50 öre per intjänad hundralapp från den 1 januari 2010.

En person i Laxå reagerade och överklagade till förvaltningsrätten. Privatpersonen ville att tidpunkten för skattehöjningen skulle flyttas fram till den 1 januari 2011. Anledningen var att enligt de regler som gäller är man skattskyldig under hela nästa år i den kommun man är mantalsskriven i den 1 november. I och med att Laxå kommun fattade beslut om skattehöjningen senare än den 1 november så har man ingen möjlighet att själv välja vilken kommun man vill bo i med hänsyn till kostnader och den service kommunen erbjuder.

Förvaltningsrätten avslog överklagandet eftersom rätten anser att Laxå kommun fattade beslutet på ett riktigt sätt enligt kommunallagen.

– Det känns bra. Om förvaltningsrättens dom hade blivit något annat så hade det blivit stora förändringar i Laxå kommuns ekonomi. Det här är ett viktigt beslut för oss, säger Ronny Johansson, kommunchef i Laxå kommun.

Annons