Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förvånande prioritering vid vaccination

Jag arbetar sedan flera år inom vård och omsorg i Örebro kommun och jag är ett vittne. Jag är ett vittne till en egoism som jag är mållös inför.

Ni tror kanske att fuskande chefer som tycker sig ha behov av restdoser av covid 19 vaccin inte finns här, i Örebro kommun. Ni har fel, jag är ett vittne. Jag är undersköterska. Jag arbetar nära mina omsorgstagare. Mycket nära, jag är deras förlängda arm. Jag ville vaccinera mig. När tiderna dök upp på 1177 för oss omsorgspersonal skyndade jag mig. Nej inga tider fanns kvar, prova nästa vecka stod det. Min chef hade fått tid. Arbetar hon nära patienterna?

Veckan därpå blir det samma sak, tiderna är slut. Fyra veckor efter min chef fått sitt vaccin får jag äntligen mitt.

När man bokar tiden via 1177 så får man intyga att man arbetar inom vård och omsorg. Inget som man kan missförstå utan det står klart och tydligt. Min chef arbetar inom vård och omsorg men inte patientnära alls, hon har ett kontor.

Min mor är 85 år, hon har ännu inte fått vaccin, men min chef har. Flera kollegor har heller ännu inte fått vaccin, men min chef har. Min väninna som också är undersköterska har ännu inte fått vaccin men hennes chef har, hon fick en restdos. Vem är egentligen prioriterad?

”Undersköterskan”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel