Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvåning bland personalen

”Bra att mötet blev av, men varför har inte protesterna nått fram tidigare”. Det är personalens intryck efter torsdagens möte.

Annons

Samtalen kring lunchbordet på Hemtjänstens hus i går kretsade kring torsdagens öppna möte.

Personalen är förvånad, förvånad över att kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson kunde stå på mötet och uttrycka att mycket av det han fick höra under torsdagen var nyheter för honom.

Vart har kritiken mot att förlägga Hemtjänstens hus till Klockarbacken, som framförts under mbl-förhandlingarna, tagit vägen? Har deras chefer inte fört den vidare? Eller har politikerna inte tagit emot den?

Flera uttrycker att det var värdefullt att få säga vad man känner om flytten, men beklagar att inte också deras chefer deltog vid mötet. Personalens känsla var att tjänstemännen fick ta oproportionerligt stor del av ansvaret för flytten.

Under mötet uttryckte flera att de kunde tänka sig att flytta redan i morgon, om det fanns en alternativ placering av Hemtjänstens hus.

”Varför inte satsa på att bygga ett Hemtjänstens hus, det byggs ju så mycket annat. Nu vet man vad som behövs och skulle kunna planera i god tid var det ska ligga” var en av rösterna vid lunchbordet, innan det var dags att ta hand om eftermiddagens besök bland Kumlas äldre.