Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forward byter spelare med Syrianska

Forwards spetsar truppen inför slutskedet i division 1 – och gör det genom att byta spelare med Örebro Syrianska.

I torsdags stängdes transferfönstret för de svenska fotbollsklubbarna. Och under fönstrets sista timmar hann BK Forward göra en ordentlig rockad i laget.

Klubben värvar in den 22-årige mittfältaren Jakob Sauma från Örebro Syrianska.

– Vi har haft koll på honom och vet att han kan göra bra ifrån sig också i division 1-miljö, säger Forwards sportchef Niklas Gustafson till klubbens webbplats.

Men efter Saumas intåg såg inte klubben någon framtid för Lukman Murad, som går i motsatt riktning och ansluter till Örebro Syrianska.

– Lukman har hela tiden varit nära startelvan men inte slagit sig in ordentligt. Vi har pratat lite om en utlåning men det har vi sagt nej till då vi ville ha hans kvaliteter till vårt förfogande. Men nu när vi fick in Jakob Sauma som mittfältare kändes det som att vi kunde släppa honom till Syrianska, säger Gustafson till webbplatsen.

Forward har dessutom gjort klart med Anton Renmark, född 1997 som närmast kommer från Västerås IK. Den nyblivne Forwardspelaren har flyttat till Örebro för studier.

– Han är löpstark och har en bra inläggsfot. Han är fortfarande ung och vi tror att han kan utvecklas bra i vår miljö. Han är ambitiös och träningsvillig så det var inget svårt beslut att signera honom, säger Gustafson.

Renmarks kontrakt sträcker sig över säsongen 2017.

Alexander Durmaz har sedan tidigare lämnat Forward för Stockholmsklubben Arameiska Syrianska.