Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forward nära tappa allt

5–2-ledning borta mot nästjumbon Selånger med en kvart kvar. Tre säkra poäng för Forward? Nja, till slut blev det en rysare och 5–4-seger för Forward som hade målvaktstränaren Jonas Persson i mål.

Annons

En på pappret tacksam uppgift väntade Forward då nästjumbon Selånger stod för motståndet. Men å andra sidan slåss Selånger för sin existens i division 1 norra.

Bäddat för snålspel på Norrporten arena i Sundsvall? Nej, då.

Robert Walker gav Forward ledningen redan i andra minuten. Men Petter Andersson kvitterade för Selånger i 25:e minuten. Linus Lamu gjorde sedan 2–1 till Forward i 33:e minuten.

I inledningen av andra halvlek ökade Stellan Carlsson på till 3–1 för Forward. Sista halvtimmen blev galen. Petter Andersson gjorde sitt andra mål och reducerade för Selånger i 63:e minuten. Tre minuter senare gjorde Linus Lamu sitt andra mål för Forward, 4–2, och i den 75:e var det Stellan Carlssons tur att göra sitt andra mål för dagen. 5–2-ledning och ridå? Petter Andersson och Selånger ville annat. Med sitt tredje och fjärde mål för dagen, i 81:a och 89:e minuten, så skapade han rejäl nerv i matchen. Men Forward höll undan och befäster sin femteplats i norrettan. Två omgångar återstår.

Noterbart är att Forward hade målvaktstränaren Jonas Persson i mål. Jacob Rinne hade på nytt fått problem med ryggen, och Oscar Klasson var på landslagsuppdrag med P19-landslaget.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen, som även kan köpas som e-tidning här nedan.

Annons