Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forward nära tappa allt

5–2-ledning borta mot nästjumbon Selånger med en kvart kvar. Tre säkra poäng för Forward? Nja, till slut blev det en rysare och 5–4-seger för Forward som hade målvaktstränaren Jonas Persson i mål.

En på pappret tacksam uppgift väntade Forward då nästjumbon Selånger stod för motståndet. Men å andra sidan slåss Selånger för sin existens i division 1 norra.

Bäddat för snålspel på Norrporten arena i Sundsvall? Nej, då.

Robert Walker gav Forward ledningen redan i andra minuten. Men Petter Andersson kvitterade för Selånger i 25:e minuten. Linus Lamu gjorde sedan 2–1 till Forward i 33:e minuten.

I inledningen av andra halvlek ökade Stellan Carlsson på till 3–1 för Forward. Sista halvtimmen blev galen. Petter Andersson gjorde sitt andra mål och reducerade för Selånger i 63:e minuten. Tre minuter senare gjorde Linus Lamu sitt andra mål för Forward, 4–2, och i den 75:e var det Stellan Carlssons tur att göra sitt andra mål för dagen. 5–2-ledning och ridå? Petter Andersson och Selånger ville annat. Med sitt tredje och fjärde mål för dagen, i 81:a och 89:e minuten, så skapade han rejäl nerv i matchen. Men Forward höll undan och befäster sin femteplats i norrettan. Två omgångar återstår.

Noterbart är att Forward hade målvaktstränaren Jonas Persson i mål. Jacob Rinne hade på nytt fått problem med ryggen, och Oscar Klasson var på landslagsuppdrag med P19-landslaget.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen, som även kan köpas som e-tidning här nedan.